מעקב ביצועי התיק הוא סדרת פוסטים בבלוג העוקבת אחר תיק ההשקעות הישראלי ותיק ההשקעות האמריקאי של בַּזֶּרֶם. המטרה היא להשוות בין השקעה אקטיבית לבין השקעה פסיבית. הנה הפוסט הקודם בסדרה.
למה זה מעניין? יש כמה סיבות. ראשית, הזדמנות טובה להחשף לחברות/אפיקים שלא חשבתם עליהם. שנית, בסדרת הפוסטים תעלנה דילמות בנוגע לאיזון התיק, מתי לממש רווח או הפסד ומתי להגדיל את רכיב המזומן.
האם אפשר להכות את השוק? לאורך זמן המחקרים מראים שלא. אל תטעו, השקעה מדדית פסיבית במניות היא כנראה הדרך הבטוחה ביותר להשיא תשואה מירבית לאורך זמן. עם זאת, עדיין בהשקעה אקטיבית ובחירת מניות (stock picking) גלום פוטנציאל רב יותר מאשר השקעה מדדית. לכן סדרת פוסטים זו היא הזדמנות טובה לבחון זאת.
איך זה הולך להתבצע? בכל רבעון יבוצע מעקב וניתוח של התיק ביחס למדדי ההשוואה: ת"א 125 ו-S&P500. בהתאם לכך, אבדוק האם נדרש לבצע שינויים בתיק: איזון מחדש, מימוש של רווח/הפסד, הגדלת/הקטנת רכיב המזומן.
גילוי נאות: זהו תיק אמיתי.
כתב וויתור: מדובר בדעה אישית בלבד. הנתונים והמידע המובאים באתר אינם מהווים ייעוץ, המלצה או חוות דעת לכדאיות השקעה במוצרים פיננסיים מכל מין וסוג שהם, ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
השקעה אקטיבית – התיק האמריקאי
הרכב התיק: 6 חברות ו-2 תעודות סל בחלוקה שווה.
דיבידנד שנתי: 1.2%.
פרופיל סיכון: 100% מניות, גבוה מאוד.
תשואת מדד היחס (S&P 500) באותה התקופה: 18.35%.
הערכת מצב תיק
בתום הרבעון השני של השנה התיק המנוהל המשיך להכות את מדד הייחוס. עם זאת, ההשקעה הפסיבית הוסיפה ברבעון החולף כ-4% למדד, ואילו ההשקעה האקטיבית הוסיפה רק כ-2% לתיק.
ברבעון החולף המשיכה WIX בזינוק המטאורי שלה ועלתה בכ-20% נוספים. האם זה הזמן למכור אותה? על הנייר יש כאן מימוש מפתה, אולם השקעה אקטיבית מבוססת על אנליזות ותחזיות לגבי החברה. במקרה זה אני אמתין עם המימוש. לעניות דעתי, יש כאן סיכוי לאקזיט. דהיינו, החברה תמכר לחברה גדולה ממנה.
WM – החברה המשיכה גם היא בטיפוס מרשים והיא משיאה תשואה של כ-30% מתחילת השנה. האם המימוש כדאי? מאחר ומדובר בחברה העוסקת בתחום מחזור הזבל (תחום שנחשב ליציב), והיא בעלת צפי הכנסות גבוה בשנים הקרובות, אמשיך להחזיק במלוא ההחזקה בשלב זה.
כפי שניתן לראות כלל המניות בתיק המנוהל מהוות בין 10% ל-16% משווי התיק, על כן אין תכיפות לבצע איזונים בשלב זה.
השקעה אקטיבית – התיק הישראלי
הרכב התיק: 13 חברות שונות בחלוקה שווה.
פרופיל סיכון: 100% מניות, גבוה מאוד.
דיבידנד שנתי: 4.2%.
תשואת מדד היחס (ת"א 125): 10.1%.
הערכת מצב תיק
מהפך! התיק המנוהל היכה משמעותית את מדד היחס בתום הרבעון השני של השנה אחרי פתיחת שנה בתשואת חסר. מדד היחס עלה ברבעון זה בכ-4% ולעומתו ההשקעה האקטיבית הניבה תשואה של כ-12%.
פורסייט – זינוק מטאורי בעקבות התפתחות משמעותית בעסקיה וחתימה על הסכם עם יצרן רכב סיני. ועדיין, המניה נסחרת בחסר עמוק אל מול השיא שלה. בקיצור, מדובר בחדשות טובות מכיוונה שמצביעות על המשך החזקה ושמירת הפוזיציה (אם לא הגדלת ההשקעה בה).
מגה-אור – המניה קפצה בכ-40% ברבעון החולף בעקבות דוחות רבעוניים טובים ועסקת מכירה אדירה של מתחם לוגיסטי. מאחר והיא מהווה כ-11%, יחד עם התחזיות הטובות לגביה, אין סיבה למימוש בשלב זה.
פנינסולה – חברת האשראי החוץ בנקאי ממשיכה בטיפוס. כזכור היא הייתה מועמדת ברבעון הקודם למימוש, אולם עדיין אינה מהווה אחוז חריג משווי התיק.
לעומת הכוכבות של הרבעון הנוכחי, ננו-דיינמנשן המשיכה בצלילה וירדה עוד כ-30% ברבעון ובכ-60% מתחילת השנה. האם זה הזמן לחזק פוזיציה? המגמה כה שלילית ואין דיווחים מהותיים חיוביים מבחינתה. בהתאם לכך, הפוזיציה תשמר ותמתין לתחילתה של מגמה חיובית.
סיכום
השקעה אקטיבית או השקעה פסיבית? אם ברבעון הקודם התוצאות היו חלוקות, אזי בתום הרבעון השני התוצאות ברורות. השקעה אקטיבית הניבה תשואת יתר מצטברת מתחילת השנה של 11% בשני התיקים המנוהלים לעומת מדדי היחס.
מה זה אומר? בינתיים שום דבר… הרי הטענה היא כי השקעה פסיבית היא עדיפה בעיקר בטווח הארוך.
שווה להמשיך לעקוב.
כתיבת תגובה